NIEUWE PUBLICATIE: Japan in 101 vragen

Publicatie Oktober 2019
Judith Stalpers &
Florian Coulmas
Verkoopprijs € 19,95
ISBN 9789090318592
Paperback, 17 x 23 cm
176 pagina’s (met afbeeldingen)

Japan. Economische supermacht en spirituele en culturele inspiratiebron voor velen. Maar hoe goed kennen we dit land en zijn inwoners eigenlijk? Japan roept veel vragen op en geeft zich niet makkelijk bloot. Is er bijvoorbeeld armoede? Mogen vrouwen op de keizerlijke troon? Zijn Japanners milieubewust? Wat gebeurde precies in Fukushima? Hoeveel buitenlanders wonen er in Japan? Wat maakt Cool Japan zo cool en waarom houden Japanners van robots?

Japan in 101 vragen laat u uitvoerig kennismaken met dit bijzondere land en gaat verder dan de clichés die we vaak op televisie zien. De auteurs Judith Stalpers en Florian Coulmas hebben meer dan 20 jaar in Japan gewoond. Op toegankelijke wijze bespreken ze de Japanse geschiedenis, politiek, economie en religie, maar ook maatschappij, gezinsleven, sport en de populaire cultuur. 
Een onmisbaar naslagwerk voor reizigers en vakantiegangers, voor mensen die zakendoen met Japan en alle anderen die nieuwsgierig zijn naar het land van de rijzende zon.

Over de auteurs
Judith Stalpers is freelance journalist. Tijdens haar 20-jarig verblijf in Japan schreef ze voor Nederlandse media: een nationale persdienst, opinieweekbladen en een ingenieursblad. Nu schrijft ze met name over technologie, scheepvaart en infrastructuur. Samen met Florian Coulmas schreef ze Japan in 101 vragen, maar ook Fukushima; Vom Erdbeben zur atomaren Katastrophe (2011).

Florian Coulmas is hoogleraar aan het Oost-Azië Instituut aan de Universiteit Duisburg-Essen. Tussen 2004 en 2014 was hij directeur van het Deutsche Institut für Japanstudien in Tokyo. Als socioloog, taalwetenschapper en Japan-deskundige schrijft hij over Japan, schriftsystemen en taalsociologie, onder andere voor de Neue Zürcher Zeitung. Hij publiceerde veel boeken, waaronder Die Kultur Japans (3eeditie 2014), Tokio (2014) en Guardian of Languages (2016).

Bestelinformatie
Particulieren
U kunt Japan in 101 vragen bestellen bij uw lokale boekhandel, maar ook rechtstreeks bij de uitgever Yoyogi Park. Stuur een email naar Inge Klompmakers om nu alvast uw exemplaar te reserveren (inge@yoyogipark.nl). Zodra de publicatie verschijnt in oktober, ontvangt u direct bericht. De verkoopprijs van € 19,95 is exclusief verzendkosten.

Boekhandels
Japan in 101 vragenis leverbaar via het Centraal Boekhuis, maar ook rechtstreeks via Yoyogi Park. Voor informatie over bestelcondities kunt u contact opnemen met Inge Klompmakers (inge@yoyogipark.nl of 06 1807 4564).

De website van Yoyogi Park wordt binnenkort uitgebreid met een webshop waar u Japan in 101 vragen kunt bestellen.