HOVO-cursus over Japanse schrijver Murakami Haruki

Affiche voor een Murakami-festival in 2014.

[English below] De literatuur van Murakami Haruki, al jaren getipt als de volgende Japanse Nobelprijs-voor-de-literatuur-winnaar na Kawabata Yasunari en Ōe Kenzaburō, is ook in Nederland zeer populair. Tal van zijn werken zijn in het Nederlands vertaald en iedere nieuwe titel mag zich verheugen in grote verkoopaantallen en afgelopen jaar was er in Rotterdam een groots tweedaags Murakami-festival.

Als onderdeel van het HOVO onderwijs verzorgt de Universiteit Leiden nu een cursus gewijd aan het oeuvre van Murakami. Docent is Prof. Ivo Smits die samen met gastsprekers de cursisten zal inwijden in de bijzondere wereld van Murakami. Onder hen zijn vertalers van Murakami’s werk.

De cursus start op 9 oktober en bestaat uit 5 lessen. Voor meer informatie en registratie, ga naar de website van de Universiteit Leiden.

HOVO course about Murakami Haruki
The literature of Murakami Haruki, who is believed to become Japan’s next winner of the Nobel prize for literature after Kawabata Yasunari and Ōe Kenzaburo, is also very popular in the Netherlands. Many of his works are translated in Dutch and of every new title many copies are sold and last year a huge two-day Murakami festival was held in Rotterdam.

As part of its higher education program for people aged 50 and older (HOVO) Leiden University organizes a course on Murakami. The course is taught by Prof. Ivo Smits who together with guest speakers will introduce the students to the interesting world of Murakami. Among the speakers are also Dutch translators of Murakami’s work.

The course starts on 9 October and will have 5 lessons in total. For more information and registration, please visit the Website of Leiden University. The course will be taught in Dutch.